Jen co jedna prvoligová sezona skončila, jsou známy již některé novinky pro ročník následující.

01.04.2011 07:16

Pro tým chomutovských pirátů sice sezóna na ledě skončila vyřazením ve finále, ovšem vedení KLH Chomutov se již intenzivně chystá na tu další. Přinášíme několik žhavých novinek ze zákulisí klubu.

První novinkou je informace, že se od září bude na chomutovském zimním stadioně hrát extraliga. O pomoc požádal hokejový klub Sparta Praha. Jak známo, holešovická aréna je pro diváky již nevyhovující a tak se oba kluby dohodly, že si vypomůžou ve více směrech. Sparťané budou moci využívat chomutovské kluziště, díky tomu se můžeme těšit na extraligu, a na oplátku tým Chomutova bude moci využít služeb několika hráčů jako jsou Broš. Výborný a Vykoukal. O dalších hráčích se dále jedná. Do Sparty mají vyřízené střídavé starty David Hruška, Radek Duda a Zdeněk Skořepa.

Dále bylo vedením města rozhodnuto, že jim velmi záleží na citech všech chomutovských fanoušků. Jelikož je zbourání starého zimáku velmi bolestným zážitkem pro tisíce voličů, přišel ze strany města logický krok. Hokej v Chomutově se bude nadále hrát na starém zimním stadioně a nová hala se přestaví na rychlobruslařskou dráhu. Z tréninkové haly se postaví nový obchodní dům. O pozemky i halu projevil zájem americký maloobchodní gigant WALMART. Je to jeden z mála maloobchodních řetězců, který v Chomutově stále chybí.

Vedení Chomutova se také intenzivně zabývalo trenérským postem. Po vášnivé debatě a dlouhých diskuzích bude chomutovským hráčům představen staronový trenér Martin Pešout a asistentem mu bude Radim Rulík. Pro Martina Pešouta se klub rozhodl také z důvodu, že na střídavé starty jsou vyřízeni hráči s mezinárodními zkušenostmi a proto tým potřebuje trenéra, který do systému zakonponuje mezinárodní prvky moderního hokeje. Aby nedošlo k nepříjemnému odchodu trenérů během sezony, rozhodlo se vedení KLH Chomutov, že každý trenér vyfasuje desetikilovou kouli k noze a bude pevně přikotven ke střídačce domácího týmu.

Další zajímavou novinkou je, že vedení HC Slovan Ústečtí Lvi se rozhodlo řešit finanční potíže uvnitř klubu a po dohrané baráži jsou rozhodnutí prodat prvoligovou licenci. Zájem o licenci projevil HC Petra Vsetín. Mladá Boleslav na oplátku, za záchranu nejvyšší soutěže, poslalo všem hráčům a vedení Slovanu zbrusu nové škodovky řady 120L.

Další novinky Vám přineseme v následujících dnech.

Redakce a Roman April

Diskusní téma: Jen co jedna prvoligová sezona skončila, jsou známy již některé novinky pro ročník následující.

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.
 

www.klhchomutov.cz www.golfpalace.cz www.kovani-kliky-zamky.cz

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode